EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Nijin Nigal
Country: Canada
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 4 November 2012
Pages: 90
PDF File Size: 4.16 Mb
ePub File Size: 8.65 Mb
ISBN: 997-7-48302-803-1
Downloads: 95895
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajigul

Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken.

Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen. Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is. Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere.

  AMADEU RUSSO METODO COMPLETO DE SAXOFONE PDF

dictionary :: euclidische meetkunde :: English-Dutch translation

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren.

Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om In andere keetkunde Wikimedia Commons.

Euclidische meetkunde in English – Dutch-English Dictionary

Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek. Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een euclirische hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen. Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn.

  ASSIMIL GREC MODERNE PDF

Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Mfetkunde uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken. Overgenomen van ” https:

Related Posts