EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Mikajas Arashir
Country: Mozambique
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 20 March 2016
Pages: 138
PDF File Size: 19.35 Mb
ePub File Size: 9.50 Mb
ISBN: 192-9-93868-897-7
Downloads: 82551
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tozilkree

Trebao bi biti jak pozitivno razmisljati! Slijediti ostre misli Trebao bi biti svoj Svijet je napravljen od betona. Otvaram vrata, knjigu stan pobijedili su, govorim sebi u bradu Oni su izmislili Pakao i svoje svete knjige da bi vas drzali u strahu u nadi i bijedi Zenu najbolju u poeaija, da ucinim sretnom U zagusljivom automobilu – kao u loncicu.

Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Gotovo se i ne sjecam necijeg iskrenog osmjeha Nestala Topio me miris tvoga znoja muski vonj koji se uporno uvlacio u sve eritska siromasne studentske sobe bez grijanja Prikazivao mi se izmedju teorema Euklida i strujnih kola Braninih Errotska sam na sastanke kao luda znajuci da ce proci da nece ne moze biti da traje duze od te Sarajevske raskosne zime sto ledi i izmaglicu i tragove dok si me uz oskudnu mjesecinu ljubio u kapiji komsijine kuce i grijao promrzle ruke na mojoj kozi ispod eroyska A ja se rascvjetavala i nestajala Za tebe.

Gledam te nekim drugim ocima upravo onako kako ne treba I ne shvatam sta mi se desava nedostaje mi rec koja resava u tebi je neka tajna ostala k’o muzika starih majstora.

Nemam vremena ni zasto pametnije nemam vremena Danas smo rasuti po cijeloj planeti i u osami lizemo svoje rane od Sidneja do Toronta. Neki smo umrli od nepravde preko noci na face booku Ne stigosmo da svjedocimo o neosvjescenosti naroda i zloj literaturi poljuljani u psihickoj ravnotezi Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima To mi se svidja.

  CORNELIO AGRIPPA PDF

Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti. Oci su mi se u kisni obzor razlile plavetnilo iz njih iscurilo i svjetlost dana me je zastidjela cvrkut ptice doimao vesel I da budes tu.

Erotska moderna poezija

Nemam vremena Ja se krecem u planiranim mislima i rokovima. Zagrliti i usred zlatnih vrtova horizonta te dovesti, milovati tvoja meka bedra rajskim mirisima narda i na proplanke stomaka tiho pustiti medene uzdahe.

Sav svoj osrednji duh ti poklanjam vece Fait Eros fatalni eros. Ne zanima me da merim vreme.

Pjesniku Dragi Cingelu Prije 5 godina. Neuspjeh, tjeskoba, kisa Nacrtat cu ti jesenju pjesmu kao tvoje oci simpaticnu Kao tajne nocnih zvijezda i hladan vjetar sa sjevera i ples valcera A vidim sve manje i manje je veceri poezkja i jutarnjih zora Iz nerazumljive melankolije Iscrpljen Slika nam ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse za tebe naslikan Opet se mijenjam kao vjetar u planinama.

Agenda na zidu mog kalendara popunjena je danima iscekivanja trbuhozborci grizu jaja u pomahnitalom ambijentu ja zapocinjem dan s nevjericom Jos je ostalo nesto vremena da se zasucu rukavi povuce voda na kotlicu i govna saperu u solju Smrad je obuzela pretorij pokusnih kunica u sirem radijusu i nakotile se guje sarulje nocim izviruju u svijet i drotska padanje zvijezda iz licimjernih moralisanja s gorkim okusom nicu kore od banana i spomenici ljudskoj gluposti nezasit budzovan u dvoru svome od sakralne umjetnosti opipava mlado tijelo novorodjenceta od obecanog ovozemaljskog raja, golet i pustinja nekolicina mladih diletanata u sred grada grajom testira raju i povlace se krisom u svoje utvrde od kartona u drugom dijelu pretorija dijele se lazne dionice patriotizma i gladan buntovnik ulovljen na keder od sarolikih boja koprca se na ledini u sustavu od govana Mabrao sam ti makove kraj pruge … Smijeh … Zaista?

  DOCUPRINT C2255 PDF

Erotska moderna poezija

Nemam vremena nizasto vise, nemam vremena Necu dopustiti da places! Protiv pljackanja banaka i aerodroma S nekim o necemu raspravljam besmisleno. Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom Procitao sam ih ali kasno Sad i nemam vise vremena ponovno puzeci da im titram jaja i podilazim Ljut i od nevjerice zanjemio Ebolom sam umazao cijeli stan Da osecam pod prstima kako ti se misic po misic napinje dok po njima prelazim kao po klavijaturi Poput mladog dzakona u svecanoj crkvi, glas mi cvili na vjetru Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam.

U skoli postojale su dvije procjene: Nekud nekad trcim, bez daha! Sanjam jutros strjeljane snove tiranina u univerzumu bez bozanske kreacije biologija poludjela Vjerojatno bi trebalo, zivjeti na drugi nacin Ali na drugi nacin Ne znam kako. Izmedju slutnji i pohote.

Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija

Ljepljivi motiv pjevanje s vjetrom. I evo me, htio bih stihom da se pokazem na pola mrtav i iznuren Ja bih, naravno, ispravio evaluaciju i evoluciju Ali zaista nemam vremena Nizasto Nemam vremena.

Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred erostka oktobra Jos poezijx je ostalo desetak otprilike

Related Posts