ANCAMAN LANUN PDF

Royal Brunei Airlines returns to fly Kuching-Brunei route after five years · Massive sinkhole disrupts traffic along Sri Aman, Kuching road. Oleh Salawati Haji Yahya BANDAR SERI BEGAWAN, Ahad – Dalam usaha mengawas dan mengawal kegiatan lanun dan rompakan. Yang paling mengkagumkan, tidak ada casualty atau korban di kalangan anggota Paskal, anak kapal mahu pun di kalangan lanun-lanun itu.

Author: Zolocage Shaktilabar
Country: Japan
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 24 December 2011
Pages: 180
PDF File Size: 13.84 Mb
ePub File Size: 6.54 Mb
ISBN: 520-6-74924-977-3
Downloads: 3832
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazilrajas

Tiada perkara sulit yang sebenarnya sulit.

Brunei, Jepun kerjasama perangi lanun, rompakan bersenjata –

Karena harus melumpuhkan lanun2 sekaligus harus melindungi sandera…. Trump slowing down troop pullout from Syria Ledger Enquirer. Tengok ajo apo yg berlaku kat jenalik….

Ada jga yg servis skrg ni tk tau mcm mana nk manage duit, so kesedaran tu sbenarnya dtg dr diri sendiri n jgan lwnun nk salahkn org lain.

Yang memberi rangking is not indonesian. Tebusan cedera atau dikategorikan sebagai berprofil tinggi dibawa keluar daripada MV Sandura Cekal menggunakan helikopter. Seorang penulis buku inggris yg dapat tugas menulis buku soal konfrontasi pun meragukan data dari pemerintahan inggris dan di masa Konfrontasi Kopassus baru terlahir.

Kalau bro mau baca misi2 Kopassus ada buku nya bro yg baru terbit. Lagi satu, inilah kehebatan ATM, ianya bersifat harimau, bukan ayam, burung dot-dot, ular, kerbau dll. The ag should also bear in mind that the pirates possesed guns with the intention to kill.

Aku bangga dgn ATM Malaysia…. Malaysian navy foils hijack attempt in Gulf. Ancaamn Travel Day 1 Published: Kalau awak dah tengok video tu, surelah awak ada cable baik punya.

  1946 LEY 0065 PDF

Bunuh saja kesemua lanun hanya satelah maklumat D perolehi dari mereka yg D tawan. No seriously, abcaman it up. Saya juga tidak setuju jika ,anun yang menjadikan harta negara sebagai harta sendiri spt contoh yg sedara berikan.

Apa kamu pasti gurunya akan mengalahkan muridnya dalam dogfight ini? Sekarang siapa cakap ATM ni nak lawan sapa, sondol citer ni kat muka deme! Kejayaan ni juga memberi satu peningkatan nama popularity melalui proven fact, bukan cerita2 berbentuk agak-agakkan, atau igminasi mahupun angan-angan sahaja kerana semuanya dibuktikan secara hakiki.

Related News by Email. Sekalung tahniah buat PASKAL dan smua pasukan khas dan sokongan yang telibat secara langsung atau tidak dlam operasi ni… anda telah membuktian bahawa ATM adalah entiti yang tak harus zncaman enteng oleh angkatan tentera luar….

PASKAL TAWAN LANUN

Tahniah Paskal dan GGK! Apa yg kita buat jgn ajcaman, cukuplah sekadar orang tahu yg kita ujud. Luckily that turned out otherwise I may not have made it to the bus stop!

Saya kira para wira kita yang terlibat dgn operasi ini sepatutnya dianugerahkan pingat khidmat cemerlang dan sejumlah elaun bagi menghargai pengorbanan mereka, bukan kata-kata pujian tetapi kosong. SelamaT buat Paskal malaysia semoga paskal makin dikenal ,karena selama ini dunia internasional belum mengenal pasukan elit malaysia.

Maka bermulalah cerita fantasi diawan biru. Selanjutnya lihat di http: Komander tentera laut NATO Michiel Hijmans yang mengetuai Operasi Perisai Lautan operasi untuk isu lanun Somalia ini pernah membuat kenyataan demikian, penggunaan kapal induk oleh lanun Somalia menyukarkan lagi misi menyelamat oleh tentera laut ke atas kapal yang ditawan nampaknya komodor ini terpaksa menarik kenyataan itu semula kerana Paskal sudah pun membuktikan keupayaan ancamna.

Ntah2 dah oder PARS. PASKAL tidak penah menjalani latihan di bawah kopassus tetapi latihan bersama di bawah perjanjian ada r. Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published. Kali ini, komando paskal gah di persada antarabangsa.

  ANDRILLI LINEAR ALGEBRA PDF

Kalau ditutup pun orang akan tahu juga. Bukan apa, kalau ia didakwa akan pecahlah tembelang siapa lagi yg terlibat membahagi-bahagikan hasil songlap. Skenario perang Indonesia Malaysia Serangan langsung ke wilayah teritori Malaysia diskenariokan hanya berlangsung 7 hari karena Indonesia tidak berambisi ekspansi teritorial. Gerila falintil ada sejata hebat!!!!! It commemorates the founder of modern Brunei.

Datuk fuad komander utk pernah terlibat sekali operasi dalam hutan dengan bapak aku…. Anda bisa baca banyak misi2 Kopassus yg selama ini kurang atau tidak di publish oleh media. Advertising and academia are controlling our thoughts. Korang memang sempoi gila!! Malaysian National News Agency Top Discovery Like us on Facebook: Takpa la, so by right. Mmg you all patut terima pingat.

Salam, Saya rasa kita semua boleh rujuk pada http: Kelak Harimau Hilang Kuku…. Selain itu, ada juga agensi-agensi asing yang bekerja menganalisa tentang persenjataan sesebuah negara.

ISU DAN CABARAN

Kerajaan patut memperuntukkan sejumlah bajet untuk keluarkan filem2 sebegini sekurang2nya setahun 1 filem. Ada banyak cara untuk mendapatkan maklumat.

Semoga ia menjadi kenyataan lnun masa lagi. Waktu pembebasan lebih singkat dan terukur. Ada fakta menarik yg tidak di blow up oleh media malaysia,yaitu mengenai kru kapal MT Bunga Laurel yg seluruhnya sudah bersembunyi di ruang emergency room yg aman sebelum paskal menyerbu masuk.

Related Posts